Kleurrijk Mexicaans recept matching met Red Coral borden

Zoete aardappel tortilla’s met feta, avocado- en jalapeños saus en pickled red onions

Foodinsipiratie voor je zo net na de zomervakantie met een heerlijk recept van Kout&Kitchen dat ik samen met Nina heb bereid.

Kleurrijk recept voor 4 personen

Ingrediënten1 grote zoete aardappel, 100 gram feta, Gemengde sla, Chili vlokken, Tortilla’s, 1 rode ui/witte wijn azijn/water/suiker/zout

Pickled red onions kun je een dag van tevoren maken. Ik heb ze vaak in een weckpotje staan in de ijskast. Je mengt 1 kop azijn met 1 kop water. Verwarm het in een pan, voeg 1el suiker toe en een snufje zout. Meng dit totdat de suiker is opgelost en laat het afkoelen. Snijd de rode ui in ringen en zet in een potje met het azijnwater in de ijskast. Avocadosaus: 1 avocado, 1 el jalapeños (in het zuur), handje koriander, 1 el Griekse yoghurt, 1 limoen (sap), Zeezout en peper, extra vierge olijfolie. Pureer alles door elkaar tot een gladde saus. Bereiding De zoete aardappel schil je en snijd je in blokjes. Deze bak je in de oven, zodat ze lekker zoet worden. 25-30 minuten op 180 graden in de ovenschaal met olijfolie, chili vlokken,zout en peper eroverheen.Bereid de tortilla’s volgens de verpakking. Verdeel de avocadosaus over een tortilla, daarna blokjes zoete aardappel met feta en top het af met sla en pickled red onions.

Voor meer foodinspiratie en recepten ga naar de site van Kout&Kitchen of bekijk de instagram pagina.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *